Strateji | Konular | Kitaplar

Kuran hizmetinden daha üstün hizmet olamaz

Bir müslüman için hayatında yapabileceği en güzel hizmet Kuran hizmetidir.

Yüce kitabımızın daha çok kişilere ulaşabilmesini sağlamak. Daha çok insanın okuyabilmesine aracı olabilmektir.

Bu büyük mücadelede en kritik nokta ise insanların okuduklarını anlayabilmelerini sağlamak olsa gerek.

Bugün, bu büyük kuran hizmetine en büyük taş koyanlar ise ne yazık ki "mealci" diye tarif edebileceğimiz başka bir gruptur. Hazırcı, kolaycı, hazıra konuş ve kuranı kerimi kendi nefsani arzu istek ve kücücük beyninin şarz ettiği boyutta görmeye çalışacan parazitlerdir.

Bu illetlere karşı ve bu illetlere rağmen Kuran'ı kerimimize daha sıkı sarılmamız gerekiyor. İngilizce öğrenebilmek için tonlarca para döken, kariyerleri için dersanelerde gecelerini gündüzüne katan... kpss için yıllarca didinen.. Ama kuranı kerimi kendi dili ile okuyup anlayabilme söz konusu oldugunda ortalıktan toz duman olan.. ahkam kesme zamanı geldiğinde meal bize yeter diyen. hatta ingilizce, almanca ya da fransızca meallere de bakıyorum diyecek kadar alçalmaktadırlar.

Onlar kanserli hücreler gibidir. Onların karşısındaki panzehir ise, kuranı kerimi, kuran'ın dili ile okuyup anlayabilenlerdir. Arapçayı öğrenmiş her müslüman genç, bu virüsleri bertaraf edecektir.

Kuran hizmeti de işte yüce kitabımızı okutma ve anlayarak okunabilmesini sağlama mücadelesidir. Bir sonraki nesle bu değerli hazinemizi aktarabilme mücadelesidir.

Bu hizmetten daha büyük bir hizmet olamaz. Belki bizler yüce kitabımızın sırlarını anlayabilmekten aciziz fakat belki bizden sonraki gelecek nesil doğru kaynaklardan öğrenecekleri kuran ilimleri ile tarihimizde tertemiz bir sayfa açabilir..

Konular